Open dag bij Toonbeeld

CASTRICUM – Komende zaterdag is het weer tijd voor de open dag van Toonbeeld. Tussen 11:00 uur en 17:00 uur is iedereen welkom om kennis te maken met het kunstzinnige aanbod van Toonbeeld.

Zoals altijd is er op de open dag werk te zien van cursisten van het afgelopen jaar. Zo zijn er tuinbeelden te zien uit de cursus beeldhouwen, een cursus die wordt gegeven door Leo van den Bos. Ook is er werk te zien van de cursisten van Anja Vosding Bessem, deze beelden zijn nog niet helemaal af. Werk is te zien van de cursisten van Lense Elzinga: kalligrafie, oftewel “taalexpressie”. Cursisten van Angèle van den Thillart tonen een gezamenlijke installatie van meterslange geschilderde papieren banieren.

Tijdens de open dag kunt u ook meedoen aan cursussen van Toonbeeld Beeldend. Zo is er gelegenheid om te ervaren hoe je een beeld kan maken naar een gekleed model. Ook kan er weer gedraaid worden op de draaischijf van Wilma Bosland, pottenbakken blijkt een van de grote publiekstrekkers te zijn op de open dag.

Ook bij de muziekafdeling kunnen er dingen worden uitgeprobeerd. Kinderen kunnen kennismaken met diverse muziekinstrumenten. Het is mogelijk om uzelf of uw kind in te schrijven voor een of enkele proeflessen maar als de keus al gemaakt is kunt u zich direct inschrijven.

De open dag van Toonbeeld is op zaterdag 18 april van 11:00 uur tot 17:00 uur. Toonbeeld is te vinden aan de Jan van Nassaustraat 6 in Castricum. Kijk voor meer informatie over de cursussen van Toonbeeld en over de open dag op www.toonbeeld.tv.