GVAV Rapiditas winnaar Johanna’s Hof E-Top Tournament 2015

CASTRICUM – GVAV Rapiditas heeft de derde editie van het Johanna’s Hof E-Top Tournament op zijn naam geschreven. De ploeg uit Groningen won zaterdag de finale van de Reiger Boys uit Heerhugowaard.

Als een van de favorieten voor de eindzege stelde GVAV Rapiditas niet teleur. Met uitstekend voetbal groeiden zij uit tot een van de publiekslievelingen. In de finale was het ook iets beter dan Reiger Boys, die zijn uitverkiezing voor dit toernooi meer dan waarmaakte. Beide teams kwamen in de reguliere speeltijd niet tot scoren. Toen de slotminuut van de verlenging was ingegaan en iedereen al rekening hield met strafschoppen, sloeg GVAV Rapiditas alsnog toe. Daarmee revancheerden de Groningers zich voor de verloren finale van vorig jaar.

RKAV Volendam legde beslag op de derde plaats en Spartaan ’20 uit Rotterdam eindigde als vierde. FC Castricum stelde enigszins teleur door het winnen van het schaduwkampioenschap, ofwel een negende plaats. Als troost wist Joris Peijs, speler van FC Castricum, zich wel te kronen tot topscorer van het toernooi. Beste speler werd Volendammer Daan Sier, beste doelman Binc Huijkman (Spartaan ’20). De sportiviteitsprijs ging naar sc Buitenveldert uit Amsterdam.

Foto: het winnende team GVAV Rapiditas (foto: FC Castricum)