Avond excursie op zoek naar de bosuil

CASTRICUM – Zaterdag 11 april organiseert IVN Afdeling Midden Kennemerland in samenwerking met Duincamping Geversduin een avond excursie voor volwassenen en kinderen.

Onder het motto ‘Ga je mee op zoek naar de bosuil?”, neemt Arend de Jong u graag mee de duinen in. Tijdens deze excursie wordt geprobeert om de bosuil te horen en te zien. Als de meeste vogels slapen, worden de uilen wakker en gaan ze op zoek naar voedsel. Dat doen ze niet alleen, want ook de vleermuizen en de houtsnip worden actief als het donker is. De  bosuilen gaan dan op jacht naar eten voor zichzelf of voor hun jongen. Als het weer meezit zijn er misschien ook vleermuizen te zien.

 
Trek onopvallende, warme kleding aan en zorg dat de kleding niet te veel lawaai maakt, want dat verstoort de dieren. Een zaklamp mag mee. Aanmelden voor deze excursie kan bij  de receptie van Duincamping Geversduin of mail: geversduin@kennemerduincampings.nl Het vertrek is om 20.30 uur vanaf de receptie. Kosten zijn 3,75 per persoon.