Wist vrouw van rijexamen bij corrupte examinator?

AKERSLOOT/LELYSTAD – Wist een vrouw uit Lelystad dat zij vorig jaar haar rijexamen haalde bij een corrupte examinator uit Akersloot?

Die vraag stond centraal in een zitting van de bestuursrechter in Utrecht, meldt Omroep Flevoland. Het CBR had het rijbewijs van de vrouw ingetrokken, omdat studenten de examinator zouden betalen om te kunnen slagen. De jonge vrouw probeert het roze papiertje nu via de rechter terug te eisen.

De Akerslootse examinator heeft bekend dat hij bijna 300 kandidaten tegen betaling heeft laten slagen voor het examen. Het CBR heeft van bijna 200 kandidaten het rijbewijs ingetrokken, zij mogen gratis opnieuw examen doen.

Volgens Omroep Flevoland stond de vrouw onder verdenking omdat ze twee keer rijlessen had genomen bij verdachte rijscholen in Amsterdam en toen examen deed in Akersloot, volgens het CBR verdacht ver van haar woonplaats Lelystad. De bestuursrechter doet op 13 april uitspraak, op 11 april mag de vrouw opnieuw rijexamen doen.

Dit artikel is gebaseerd op dit artikel van Omroep Flevoland.