Eerste stem uitgebracht bij station

CASTRICUM – De eerste stem van Castricum is vanmorgen vroeg uitgebracht bij het station. Om 5:00 uur ging het stembureau open.

Om 05:05 uur bracht de eerste stemmer zijn stem uit in de bloemenkiosk naast het station. De Castricumse stemmer was meteen ook de vroegste stemmer in de provincie. Het bureau ging zo vroeg open om forensen die niet met de trein of bus reizen, de mogelijkheid te geven voor het werk te stemmen.

De andere stembureaus zijn geopend tussen 07:30 uur en 21:00 uur. Het stembureau bij het station sluit echter al om 20:00 uur. De burgemeester maakt later vandaag een ronde langs alle stemlokalen in de gemeente.

Woensdag kan er gestemd worden voor de leden van provinciale staten, maar ook voor het algemeen bestuur van het waterschap.

Foto: Ian Eibrink