Lintje voor dirigente Rolien Eikelenboom

CASTRICUM – Volledig overvallen en verrast ontving Rolien Eikelenboom uit handen van burgemeester Mans een Koninklijke Onderscheiding.

De dirigente had net het slotakkoord van het jubileumconcert van Vokaal Kabaal laten klinken, toen ineens de eerste burger het podium betrad. Na mooie woorden speldde hij namens de Koning de mooie versierselen behorende tot de onderscheiding bij de Castricumse op. Rolien Eikelenboom is benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

De muziekdocente stond aan de wieg van Vokaal Kabaal en is er al een kwart eeuw lang de drijvende kracht. Niet alleen voor de grote groep enthousiaste zangers en zangeressen, maar ook in de organisatie zelf.

Niet zelden hebben de optredens een maatschappelijk karakter, ook daar is de dirigente een voorvechter van. Zo treedt het koor op bij Heliomare, in verzorgingstehuizen en bij het ziekenhuis in Alkmaar.

Naast Vokaal Kabaal is de muziekliefhebster muzikaal leider van het koor Connection. Al 30 jaar staat zij met dit jongerenkoor op de planken, waarbij ambitie gepaard gaat met plezier.

foto: Rolien Eikelenboom met microfoon