Alkmaarder aangehouden voor valse slecht nieuws-gesprekken

ALKMAAR – Een 22-jarige man uit Alkmaar is aangehouden voor het voeren van valse slecht nieuws-gesprekken. De man wordt ervan verdacht tientallen mensen te hebben gebeld met de boodschap dat een dierbare was overleden.

Toen ‘nabestaanden’ andere familieleden en bekenden gingen informeren, bleek het nieuws helemaal niet waar te zijn. Op deze manier veroorzaakte de man, die zich uitgaf voor agent, veel verdriet en onrust. 

Sinds februari kreeg de politie veel meldingen binnen van geschrokken burgers, die gebeld zouden zijn door de nepagent. Hij vertelde dat een vader, moeder, echtgenoot of soms zelfs een kind was overleden. Zij zouden zijn vermoord of zijn omgekomen bij een ernstig ongeval. Soms vertelde hij er zelfs bij dat een ander familielid verantwoordelijk was voor de dood van de naaste of raadde hij hen aan snel naar het ziekenhuis te gaan. 

De meldingen kwamen uit het hele land. Een rechercheteam uit Den Haag startte daarop een onderzoek naar de dader. Dat team heeft inmiddels vijftig aangiften in behandeling. Maandagochtend werd de Alkmaarder thuis opgepakt, nog dezelfde dag werd de man in Den Haag verhoord. 

Lees ook: Vrouw slachtoffer van babbeltruc