Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor Noodhulpteam

REGIO – Rode Kruis Noord-Holland Noord zoekt vrijwilligers voor het nieuw op te zetten ‘Noodhulpteam’.

Dit team komt in actie bij calamiteiten in de omgeving, zoals grote branden  en uitgebreide ongelukken op de weg en ondersteunt  ambulancepersoneel en andere medische professionals. Als vrijwilliger in dit team help je bij het inrichten van de opvanglocatie voor de slachtoffers en verleen je eerste hulp. Je krijgt voor dit bijzondere werk een speciale opleiding van het Rode Kruis.

Een vrijwilliger bij het Noodhulpteam doet zinvol en verantwoordelijk werk, onder vaak moeilijke omstandigheden. Er wordt daarom veel van de vrijwilligers verwacht, zoals goede lichamelijke conditie, een ruim incasseringsvermogen en goed kunnen functioneren onder stressvolle omstandigheden. Naast directe hulpverleners zoekt het Rode Kruis ook leidinggevenden en chauffeurs voor het Noodhulpteam.

Ben je geïnteresseerd?  Kom naar de informatieavond op dinsdag 24 maart om 19.30 in Wijkcentrum Mare Nostrum, Arubastraat 2, 1825 PV Alkmaar. Aanmelden kan tot uiterlijk 18 maart 2015 bij Astrid Quak-Kooij tel. 06 136 738 87 of noordhollandnoord@redcross.nl    
Meer informatie over de noodhulpteams: bestuurslid Noodhulp Peter Wilmsen tel.  06 228 050 33 of pwilmsen@rodekruis.nl