HVC stelt gratis compost ter beschikking

CASTRICUM – Vanaf zaterdag 21 maart t/m 28 maart 2015 kunt u als inwoner van gemeente Castricum gratis compost ophalen op het afvalbrengdepot aan de Schulpstet 17.

De gemeente organiseert deze actie samen met de HVC.  Met deze compostactie wil de gemeente u belonen voor uw inspanningen om gft-afval te scheiden. En dat kan niet beter dan door gratis compost uit te delen. Iedere volle groene minicontainer van 240 liter die u aan de weg zet, staat namelijk gelijk aan zo’n 25 tot 30 kilo compost.

Compost verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Tenslotte gaat het bodemziekten tegen, zorgt het voor minder luchtvervuiling en is goedkoper dan verbranden.

U kunt een aantal zakken of een aanhanger meenemen om uw compost in te vervoeren. Het is verplicht om uw aanhanger af te dekken met een zeil of net. Meer informatie over gft en afvalscheiding vindt u op de website van de gemeente Castricum.