Tien keer inbraak en diefstal gemeld

CASTRICUM – De afgelopen week heeft de politie tien keer een melding gekregen van een diefstal, een inbraak of een poging daartoe. Een overzicht:

Maandag (2 maart) is er geprobeerd in te breken aan de Hogeweg in Limmen. De inbrekers probeerden binnen te komen door middel van de Bulgaarse methode, waarbij de slotplaat verwijderd wordt en het slot eruit getrokken wordt.

Op dinsdag 3 maart werd er ingebroken in een huis aan de Beatrixlaan in Akersloot. De gehele woning is door de daders doorzocht, het is onbekend of er iets is meegenomen. De inbraak zou zijn gepleegd tussen 18:00 uur en 20:30 uur. Op diezelfde dag werd er ingebroken in een personenauto aan de Ruiterweg in Bakkum, dit zou gebeurd zijn tussen 17:30 uur en 07:45 uur.

Op woensdag 4 maart zijn er in de gemeente drie inbraken geweest in een personenauto. Aan de Fien de la Marsstraat in Castricum was het twee keer raak. Uit beide auto’s is het stuur inclusief airbag gestolen, ook werd in beide auto’s het navigatiesysteem ontvreemd. Opvallend is dat het in beide gevallen ging om een Audi A3 uit 2013. Ook in Akersloot werd er ingebroken in een personenauto, het achterraam werd ingeslagen in de auto aan het Outerlant. Die inbraak zou zijn gepleegd tussen 00:30 uur en 08:00 uur.

Op diezelfde woensdag was er rond 21:30 uur een poging tot inbraak aan de Pernéstraat in Castricum. De bewoner van het huis hoorde beneden gerommel en zag twee mannen buiten het huis staan. Het zou gaan om twee mannen met lichte broeken, donkere bovenkleding en donkere mutsen. De bewoner riep dat hij een foto zou gaan maken van de verdachten, hierop liepen de mannen hard weg in de richting van de Brakenburgstraat. 

De politie kreeg verder op woensdag nog te horen dat er een diefstal was gepleegd in het verzorgingshuis De Boogaert in Castricum. Van een bewoner is er contant geld gestolen, de wijkagent handelt deze zaak verder af.

Op vrijdag 6 maart is er twee keer ingebroken aan de P.C. Hooftstraat in Bakkum, waarvan één keer een poging tot inbraak. De dader was via het badkamerraapje op de eerste verdieping naar binnen gegaan. Bij de andere woning was men niet binnen gekomen, er was wel braakschade aan de achterdeur. De inbraken zouden zijn gepleegd tussen 10:00 en 11:00 uur.

Mocht u informatie hebben wat de politie mee kan nemen in het onderzoek, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.