Twee keer Landal op de agenda

CASTRICUM – De gemeenteraad vergadert donderdag twee keer over het recreatiepark op de Zanderij.

De raadscarrousel begint om 19:30 uur met het laatste gedeelte over de onderzoeksopzet van het haalbaarheidsonderzoek. Naar aanleiding van eerdere besprekingen heeft het college het voorstel iets aangepast, zo wordt het onderzoeksgebied bijvoorbeeld kleiner en zal een deel van het onderzoek in opdracht van de gemeente worden uitgevoerd. Dit is om de objectiviteit van het onderzoek te waarborgen, de kosten blijven voor de intiatiefnemer van het park. Ook zal er onderzoek gedaan worden naar het draagvlak onder de bevolking, als het technisch-juridische gedeelte is afgerond.

Later die avond staat er een burgerinitiatief op de agenda van de gemeenteraad. De initiatiefnemers willen dat de raad een referendumverordening vaststelt. Mocht die verordening worden vastgesteld, dan moet het eerste referendum over het recreatiepark gaan, is het idee.

De vergaderingen vanuit de raadzaal, waaronder die over het recreatiepark, zijn donderdagavond te volgen op Castricum105. De uitzending begint om 19:30 uur.