Ozb Castricum stijgt minder hard dan landelijk gemiddelde

CASTRICUM – De onroerende zaakbelasting in Castricum stijgt minder hard dan het landelijk gemiddelde. Dat meldt RTL Nieuws dinsdagavond, op basis van cijfers van Vereniging Eigen Huis.

De ozb stijgt volgens de cijfers van Vereniging Eigen Huis met 1,6%. Gemiddeld betalen Castricumse huishoudens 269,72 euro aan ozb, dat is zo’n vier euro meer dan in 2014. De stijging is minimaal vergeleken met andere gemeenten in Nederland. Gemiddeld stegen de ozb-tarieven met 3,4%, terwijl er afspraken lagen tussen gemeenten en het Rijk om de ozb met maximaal 3% laten stijgen.

De onroerende zaakbelasting is de belasting die gebaseerd is op de WOZ-waarde van onroerend goed. De ozb-lasten zijn niet de enige woonlasten die woningeigenaren moeten betalen aan de gemeente, ook de afvalstoffenheffing en de rioolheffing horen daarbij. De totale woonlasten stijgen in Castricum met 1,7%, volgens de cijfers van RTL Nieuws. Dat is 1,9% minder dan het landelijk gemiddelde. Gemiddeld is een Castricummer zo’n 720 euro kwijt aan woonlasten.