Openlijke geweldpleging bij Geesterhage

CASTRICUM – Vorige week heeft er een openlijke geweldpleging plaatsgevonden. Het incident vond plaats op maandag 23 februari, maar de politie maakte het pas zondag bekend.

Het voorval begon maandagmiddag rond 15:00 uur bij Geesterhage. Het slachtoffer werd daar opgewacht door een aantal jongeren. Eén van die jongens hield het slachtoffer in een nekklem en een andere jongen trapte tegen de benen. Door de trap kwam het slachtoffer met een klap op de grond terecht.

De nekklem werd gelost en vervolgens ging de betreffende jongen op de borstkas van het slachtoffer zitten. Hij bleef hier enige tijd zitten, vervolgens werd het slachtoffer wederom tegen zijn benen geschopt.

Ineens stapten de daders op en liepen weg in de richting van Geesterduin. Enkele minuten later kwam het slachtoffer de groep jongens weer tegen ditmaal op het Raadhuisplein. Dezelfde jongen die eerder een nekklem had aangelegd bij het slachtoffer, vloog wederom op het slachtoffer af. Nu greep hij hem met twee handen bij de keel, wederom werd slachtoffer onderuit geschopt en ging die jongen wederom op zijn borstkast zitten.

Vervolgens hoorde het slachtoffer een jongen oproepen om het haar van het slachtoffer in de fik te zetten. De jongen zag zijn belager lachen en zag dat er een aansteker gepakt werd. Hij hoorde het sissen van gas bij zijn oor en hij rook de lucht van verbrand haar. 

Vanwege de ernst van deze zaak verzoekt de politie getuigen van de openlijke geweldpleging zich te melden bij de politie, via telefoonnummer 0900-8844. Meer informatie over de identiteit van de daders en het slachtoffer heeft de politie niet bekend gemaakt.