GroenLinks werkt mee aan plan van aanpak onderzoek Duynparc

CASTRICUM – GroenLinks zal constructief meewerken aan een plan van aanpak voor een haalbaarheidsonderzoek naar het Duynparc. Dat laat de partij zondagavond weten.

Fractievoorzitter Hannie Lutke Schipholt legt het standpunt van haar partij uit: ‘Ook al zijn we er tegen dat het park er komt, we willen er graag een bijdrage aan leveren dat het onderzoek goed wordt uitgevoerd. We doen daarvoor voorstellen voor onafhankelijk onderzoek naar de lokale economie, grondeigendom, waterhuishouding en de natuur’. 

Op 5 maart wordt het plan van aanpak besproken in de raadscarrousel. Het bevreemdt Lutke Schipholt dat het standpunt van de provincie pas zo laat wordt opgenomen in het onderzoekstraject: ‘Het beleid is er altijd op gericht geweest het landschap van de Zanderij open te houden. De kans dat het DuynParc in het provinciale beleid past is dan ook klein’. Volgens GroenLinks moet het oordeel van de provincie als eerste worden meegenomen, zonder fiat uit Haarlem kan het plan überhaupt niet doorgaan.

Verder wil GroenLinks dat er bij iedere stap in het onderzoekstraject op de rem kan worden getrapt. ‘Bij iedere stap moet dan een moment worden ingelast waarop gekeken wordt of verder onderzoek nog zinvol is’. Die rem moet volgens GroenLinks worden ingebouwd om geldverspilling aan onderzoeken te voorkomen.