Stedelijk Museum Alkmaar met portret kunstverzamelaar Piet Boendermaker

ALKMAAR – Piet Boendermaker wordt gezien als ‘Groot vriend van de hedendaagsche schilderkunst, weldoener van vele musea en steunpilaar van de Bergensche School’.

De op- en ondergang van de befaamde kunstcollectie van Piet Boendermaker wordt dit voorjaar in twee bijzondere tentoonstellingen en een publicatie gepresenteerd. Stedelijk Museum Alkmaar, met de grootste collectie Bergense School in Nederland, laat in een nieuwe tentoonstelling een portret zien van de kunstverzamelaar.

Tijdens de expositie zal representatief werk van zijn belangrijkste protegés en kunstvrienden als Gestel, Sluijters, Colnot, Filarski, Wiegman, Van Blaaderen en Kuijten te zein zijn. Portretten, landschappen en stillevens uit de periode ca. 1910-1940.

De tentoonstelling is tot 25 oktober te zien in Stedelijk Museum Alkmaar.