Sociaal Team volop aan de slag

CASTRICUM – Tijdens de bezoeken aan de kernen kreeg het nieuwe Sociaal Team heel wat vragen. Tijdens de voorstelrondjes in Castricum, Limmen en Akersloot presenteerde het Sociaal Team van de gemeente zich aan de inwoners.

Door vragen te beantwoorden liet het sociaal team zien wat wat hen betreft de meest ideale werkvorm is: in gesprek met inwoner over zijn vraag over werk, inkomen, zorg en jeugdhulp om zo samen tot oplossingen te komen.

De gemeente is sinds 1 januari verantwoordelijk voor een heel nieuw takenpakket. Daar zijn veel vragen over. Antwoorden op de meest gestelde vragen zijn nu terug te vinden op de website van de gemeente. Op de website zijn binnenkort ook handige systemen te vinden om zelf hulpverlenende of adviserende instanties te raadplegen en vraag en aanbod van klusjes te ‘matchen’.

Het Sociaal Team wil binnenkort ook een klankbordgroep oprichten waarin  inwoners, zorgcliënten en hun sociale netwerk kunnen meedenken over en reageren op ontwikkelingen, beleidsvorming en communicatie. Een oproep daarvoor zal binnenkort worden gepubliceerd.