SamenSpraak helpt anderstaligen op weg

CASTRICUM – SamenSpraak, het taalproject van Stichting Welzijn, is op zoek naar mensen die het leuk vinden om met taal bezig te zijn.

De begeleiders in het taalproject helpen anderstaligen door individueel contact met de anderstalige. In of vanuit de huiselijke sfeer wordt er Nederlands gesproken over alledaagse onderwerpen om zo de Nederlandse spreekvaardigheid te vergroten. Het gaat om het uitbreiden van de woordenschat, het overwinnen van spreekangst om zo sociaal verkeer te vergemakkelijken en betere kansen te creëren op de arbeidsmarkt.

De begeleider en de deelnemer spreken zelf tijdstip, locatie en frequentie van de SamenSpraak-bijeenkomsten af. Mensen die het SamenSpraak-team willen komen versterken, kunnen een mailtje sturen naar vcc@welzijncastricum.nl.