Mysterieuze vondsten en kinderworkshops in de voorjaarsvakantie

CASTRICUM – Vanaf vrijdag 20 februari zijn in de nieuwe aanwinstenvitrine van Huis van Hilde mysterieuze prehistorische vondsten te zien. De doorboorde schijven en conische objecten van aardewerk zijn tijdens opgravingen ontdekt en stellen archeologen voor een raadsel.

De schijven zijn opgegraven langs het tracé van de N23- Westfrisiaweg, een nieuwe verbinding tussen Alkmaar en Enkhuizen. Bij Hoogkarspel troffen de archeologen in greppels uit de Late Bronstijd (1100-800 v. Chr.) naast potten, bekers, schalen, en aardewerken lepels deze schijven aan. Het is niet bekend waar ze voor hebben gediend.

Wie denkt te weten waar ze voor zijn gebruikt, kan meedoen met een prijsvraag. Tijdens de voorjaarsvakantie regio Noord zijn er in het archeologiecentrum ook leuke kinderactiviteiten. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er van alles te doen van maandag 23 februari t/m zondag 1 maart 2015. 

Meer informatie: www.huisvanhilde.nl