Oudere man laat vrouw schrikken op station

CASTRICUM – Een man heeft woensdagmiddag een vrouw laten schrikken op het station van Castricum. Dat heeft de politie zondagavond laten weten.

Om ongeveer 12:45 uur stond de gepensioneerde vrouw op het perron, toen zij een man zag staan. Het viel de vrouw op dat de man, van ongeveer 70 jaar oud, vreemde bewegingen maakte. In zijn ene hand had hij een groen papieren tasje vast welke hij op heuphoogte vast hield. Ze zag toen ook dat hij met zijn andere hand had hij zijn geslachtsdeel vast. De vrouw schrok hiervan en is bij de man weggelopen.

De man kwam echter op het perron achter haar aan. Op het moment dat dit alles plaats had, was het erg druk op het perron. De vrouw zag op het perron haar buurman staan waar zij direct naar toe is gelopen. Zij vertelde hem wat zij had gezien. De trein kwam toen snel, de vrouw zag nog dat de man niet met de trein meereed. 

De man is nog niet aangetroffen. Het gaat om een oudere man van ongeveer 1,75 meter lang. Hij had een vol postuur, grijs haar en grijze bakkebaarden. Hij droeg een groenkleurige legerbroek met een geel gestikte gulp. Verder droeg hij een blauw windjack. Verder droeg hij zwarte schoenen en een zwarte muts. Getuigen van het voorval of mensen die weten wie deze man is, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Het telefoonnummer wat daarvoor gebeld kan worden is 0900-8844.