NCP recept van 16 februari 2015

De maandageditie van Nieuw Castricums Peil (NCP) heeft een culinaire rubriek met Chef-kok Michiel Bakker van Restaurant ’t Eethuysje. Elke eerste en derde maandag van de maand komt een nieuw recept aan bod.

SALADE MET GEROOKTE EENDENBORST, DRUIVEN EN RADICCHIO

Voorgerecht/lunchgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gr. gerookte en gesneden eendenborst, 3 stuks roodlof, 1 radicchio, 2 zoete appels in blokjes, 60 gr. geroosterde pistachenoten, een klein trosje pitloze blauwe druiven (gehalveerd), 100 gr. gedroogde ham in plakken, een scheutje oude balsamico, 1 bosje rucola, wat olijfolie, peper en zout

Benodigdheden:

1 koksmes, 1 saladekom, 1 koekepan, 4 voorverwarmde borden, 1 steelpan en een snijplank

Werkwijze:

Bak de ham in een droge koekenpan en verwarm de pistachepitten even mee.Laat afkoelen op keukenpapier. Het papier neemt het overtollige vet op. Hak de ham en noten zo fijn mogelijk. Snijd de roodlof en radicchio in dunne reepjes, maak aan met wat olijfolie en balsamico naar smaak en verwarm kort in een hete koekenpan tot de sla lauw is. Voeg de gehalveerde blauwe druiven en de appelblokjes toe aan de lauw-warme roodlof en radicchio, breng op smaak met peper en zout en haal van het vuur. Verdeel de salade over voorverwarmde borden, schik er de gesneden eendenborst over en strooi de gehakte ham en pistache erover en garneer met wat rucola.

Wijntip:

Pinot Bianco(Scolari) Italie

Zachte witte wijn, lichtdroog en smaakvol. Smaak van rijp fruit en appel

Temperatuur: Bij voorkeur rond de 10 graden Celsius schenken.