Korte cursus ‘Nieuwe gespreksvaardigheden’ voor vrijwilligers

CASTRICUM – Op woensdag 18 en 25 maart wordt voor vrijwilligers in de CAL de cursus ‘Nieuwe gespreksvaardigheden in het vrijwilligerswerk’ gegeven door Welzijn Castricum. De cursus, een aanrader voor iedereen die met mensen samenwerkt, zal gehouden worden op de genoemde data van 19.45 tot 22.00 uur in Ontmoetingscentrum Geesterhage.

Vrijwilligers worden middels de cursus ondersteund in het voeren van constructieve gesprekken met cliënten of deelnemers aan activiteiten. Het kan gaan om korte of langer durende contacten. Deelnemers worden geholpen verantwoording te nemen voor de eigen vraagstukken of in problematische situaties tot goed werkende oplossingen te komen. Deze oplossingen zijn realistisch en sluiten aan bij de cliënt of deelnemer. Cursisten maken zich in de cursus ‘Nieuwe gespreksvaardigheden’ een oplossingsgericht taalgebruik eigen en oefenen technieken die aan de basis liggen van dit type gespreksvoering.

De nadruk ligt meer op problemen herkennen en effectieve vragen stellen in plaats van adviseren of vertellen hoe cliënten het beste kunnen handelen. Kenmerkend voor oplossingsgericht werken is een hoopvolle en op de toekomst gerichte werkwijze, die de cliënt/deelnemer én de vrijwilliger als het ware lucht geven.

Meer informatie of aanmelden: Welzijn Castricum: telefoon 0251 65 65 62 of mail: info@welzijncastricum.nl