296 kandidaten voor nieuw bestuur hoogheemraadschap

REGIO – Dijkgraaf Luc Kohsiek heeft vrijdagmiddag 6 februari de kandidatenlijsten bekend gemaakt van de 12 partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. In totaal zijn er 296 kandidaten in de race voor een plek in het algemeen bestuur. Op 18 maart kunnen kiezers hun stem uitbrengen.

Bij de 12 partijen die deelnemen aan de waterschapsverkiezingen zijn vier nieuwkomers: ChristenUnie-SGP, Koninklijke Schuttevaer, Partij voor Mens en Spirit en 50PLUS hopen een plek in het bestuur van het waterschap te veroveren.

De andere acht partijen hebben nu al één of meerdere zetels in het waterschapsbestuur, dit zijn: Water Natuurlijk, CDA, PvdA, VVD, Groen,Water&Land, Boeren Burgers Waterbelang, Algemene Waterschapspartij en Gewest NH/U KNSB. In totaal zijn er 23 zetels verkiesbaar in het algemeen bestuur.

Dijkgraaf Luc Kohsiek is blij met het grote aantal kandidaten: “Dit toont de betrokkenheid van onze inwoners aan bij de taken van het waterschap. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van droge voeten en voldoende schoon en zoet water. En dat dit in ons werkgebied, Noord-Holland boven het Noordzeekanaal, niet vanzelfsprekend is.

Meer informatie over de waterschapsverkiezingen en de partijen die deelnemen is te vinden op www.hhnk.nl/waterschapsverkiezingen.

foto: Dijkgraaf Luc Kohsiek