Iskra Monumentconcert

CASTRICUM – In de reeks Iskra Monumentconcerten treedt op zaterdag 14 februari het Navarra String Quartet op. Hun roots in het Verenigd Koninkrijk, heeft er voor gezorgd dat zij intensief kennis konden maken met de Britse muziektraditie en Britse componisten van wie het werk in Nederland voor een deel onbekend is, zoals Benjamin Britten en Frank Bridge.

Daarnaast hebben zij grote interesse ontwikkeld in de wat minder bekende maar bijzondere muziekwereld van de Baltische staten. Het kwartet verwierf grote naamsbekendheid en waardering voor hun uitvoering van het strijkkwartet van de Letse componist Peteris Vasks. Dit werd ook door het Nederlandse publiek goed ontvangen. Het Navarra String Quartet  zal dit werk ook bij Iskra vertolken alsmede werk van de Britse componist Bridge en het door velen geliefde strijkkwartet ‘der Tod und das Mädchen’ van Franz Schubert. 
 
Het kwartet heeft inmiddels een grote wereldwijde naamsbekendheid opgebouwd. Zo speelden zij op belangrijke podia in Europa, de VS en Rusland. Het kwartet bestaat uit de Simone van der Giessen (altviool), Marije Johnston-Ploemacher (viool), Magnus Johnston (viool) en Brian O’Kane (cello).
 
Het concert wordt gegeven in de Dorpskerk, Kerkpad 1 Castricum en begint om 20.15uur. Zaal open: 19.30 uur. Kaartverkoop via www.iskra.nl of aan de kassa. Prijzen € 14; Iskra Kortingpas € 12; kinderen t/m 12 jaar € 5.