Vijftien partijen bij Statenverkiezingen

REGIO – Noord-Hollanders kunnen bij de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart kiezen uit vijftien politieke partijen. Tijdens de start van de verkiezingscampagne, maandag 2 februari 2015, waren alle lijsttrekkers aanwezig en vulden de Stemwijzer in.

Elf van de deelnemende partijen zijn nu ook al vertegenwoordigd in Provinciale Staten: VVD, PvdA, PVV, D66, SP, CDA, GroenLinks, Partij voor de Dieren, Ouderenpartij NH, 50PlUS en Christenunie/SGP. Nieuwe partijen zijn Vrouwen Partij, Hart voor Holland, Multicultureel Plus Partij en Piratenpartij.

Op de projectsite Statenverkiezingen staat uitgebreide informatie over de verkiezingen en de deelnemende partijen. Zwevende kiezers kunnen hier ook terecht voor de Stemwijzer. De verkiezingen voor de Provinciale Staten vinden plaats op 18 maart 2015. Alle Noord-Hollanders van 18 jaar en ouder mogen dan naar de stembus. Zij stemmen daarmee ook indirect voor de Eerste Kamer, want de Statenleden kiezen op 26 mei 2015 de nieuwe leden van de Eerste Kamer.

Op de foto: het provinciehuis in Haarlem