Duo aangehouden voor brandstofdiefstal en poging tot zware mishandeling

ALKMAAR – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee verdachten aangehouden op verdenking van brandstofdiefstal en poging tot zware mishandeling.

Een getuige zag twee mannen, één van 18 jaar uit Alkmaar en één Heiloose man van 35 jaar, zich verdacht gedragen op de Frieseweg in Alkmaar. Ze zaten op een scooter en hadden een gieter bij zich. Ter plaatse gaven agenten de bestuurder van de scooter een stopteken. De bestuurder gaf hier geen gehoor aan en ging er vandoor. Ze reden een doodlopende weg in. Doordat de agenten de scooter een zetje gaven, konden ze de bijrijder aanhouden. Een andere agent wilde de bestuurder aanhouden maar die reed op deze agent in en ging er vandoor op de scooter.

De agent kon nog net op tijd voorkomen dat hij werd aangereden. De verdachte ging later te voet verder en belandde in een sloot waar hij werd aangehouden. In de gieter bleek brandstof te zitten. De bestuurder was in het bezit van inbrekerswerktuig en een mes. Deze zijn in beslag genomen. De scooter bleek van diefstal afkomstig. Het tweetal zit vast.