Herinrichting Dokter de Jonghweg Castricum

CASTRICUM – De Dokter de Jonghweg is een gebiedsontsluitingsweg (50 km/uur weg) tussen de Cieweg en C.F. Smeetslaan in Castricum-oost. Aan beide zijden ligt een vrijliggend fietspad en voetpad. Het asfalt is aan vervanging toe. Nu deze weg aan onderhoud toe is, wil de gemeente de inrichting van de straat verbeteren.

In het ontwerpvoorstel staat onder andere: Versmallen van de rijbaan van 9 naar 7 meter, het opheffen van de doorsteek naar de Dokter van Nieveltweg inclusief de fietsdoorsteek aan de overzijde, het aanleggen van een veilige fiets- en voetgangersoversteek met zebrapad en vluchtheuvels ter hoogte van woonzorgcentrum De Boogaert het aanleggen van een zebra ter hoogte van de Cieweg, het verruimen van krappe bocht met de Cieweg die nu wordt stukgereden door grote vrachtwagens. En nog meer punten met betrekking op bijvoorbeeld het groen en de verlichting. 

Ook uw mening geven over het ontwerpvoorstel? Via een speciaal forum wil de gemeente graag horen welke knelpunten u in uw wijk ervaart en welke ideeën u heeft. Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer M. van Beek, tijdens kantooruren 0251 – 66 11 69 of e-mail: marcovanbeek@castricum.nl.

Foto: Google Maps