Oud-Castricum brengt historie Dorpsstraat in beeld

CASTRICUM – De Werkgroep Oud-Castricum heeft in een tiental artikelen in haar jaarboeken de geschiedenis beschreven van alle panden in de Dorpsstraat en haar bewoners. Als hommage aan de vorig jaar overleden Wim Hespe, de auteur van deze artikelen, bereidt de werkgroep een tentoonstelling voor over deze eeuwenoude verkeersader van Castricum.

De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf de open dag van Oud-Castricum op 1 februari. Tevens wordt dan een film over de Dorpsstraat vertoond. Vooruitlopend hierop is de werkgroep samen met een aantal winkeliers of eigenaren van panden met een andere bestemming een fotoactie gestart.

Dit betekent dat in elf panden een poster komt te hangen met de afbeelding van het desbetreffende pand in vroegere tijd. Zij sponsoren deze actie door een foto van hun pand bij de werkgroep te bestellen.

Op de foto: Werkgroep lid Bert de Rooij heeft net de poster overhandigd aan Sabine (voor) en Miranda van slager Van der Meer