Huizenprijzen stijgen in de regio

CASTRICUM – De huizenprijzen in de regio Alkmaar zijn gemiddeld met 5,3% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM. De prijsstijging in de regio Alkmaar, waar Castricum ook toebehoort, was hoger dan de gemiddelde prijsstijging in Nederland. Gemiddeld stegen de prijzen van huizen met 3,5%. Een gemiddeld woonhuis kost in Nederland 215-duizend euro, in de regio lag de gemiddelde transactieprijs op 218-duizend euro.

Ten opzichte van het vorige kwartaal werden er ruim 24 procent meer huizen verkocht, dat aantal ligt iets lager dan het landelijk gemiddelde.

Volgens de NVM herstelt de huizenmarkt zich sneller dan verwacht. Volgens de makelaars speelt vooral de lage hypotheekrente een belangrijke rol bij het herstel van de markt. Ook maken stijgende huren het kopen aantrekkelijker.