Hilde is thuis, Huis van Hilde officieel geopend

CASTRICUM – Hilde is eindelijk thuis, in haar nieuwe huis achter het station van Castricum.

Na bijna anderhalf jaar bouwen is het Huis van Hilde geopend. Het grote, nieuwe archeologische depot van de provincie werd donderdagmiddag geopend door gedeputeerde Elvira Sweet (Cultuur, PvdA). Zij ontving Hilde in haar nieuwe huis. Iets daarvoor was Hilde per trein aangekomen in Castricum, waarna ze omringd door schoolkinderen naar het depot liep.

Het nieuwe gebouw heeft een vloeroppervlak van 4200 vierkante meter, waarvan 2000 vierkante meter bedoeld is voor tentoonstellingen. Levensechte mensfiguren, waaronder Hilde uit Castricum en Cees de Steentijdman, staan centraal in de tentoonstelling. Meer dan 1000 vondsten uit de prehistorie, de Romeinse tijd, de middeleeuwen en daarna zijn voor het eerst te zien. De vondsten vormen een uniek beeld van de ontwikkeling van dit gedeelte van Noord-Holland sinds de prehistorie.

Komend weekend zijn er allerlei activiteiten in het Huis van Hilde om de opening te vieren. Kijk voor meer informatie op www.huisvanhilde.nl. Binnenkort is er op C-TV een registratie te zien van de opening.

Op de foto: Hilde loopt naar haar nieuwe huis toe (foto: Henk Hommes)