Centrum voor Jeugd en Gezin ook in 2015

CASTRICUM – De afgelopen maanden is er in de media veel aandacht geweest voor de veranderingen in de jeugdzorg en jeugdhulp, omdat de gemeenten vanaf 1 januari hiervoor verantwoordelijk worden. Daarmee lijkt het of alles verandert, maar gelukkig is dat niet zo. Veel bestaande zaken blijven, hier en daar aangevuld met nieuwe (hulpverlenings)instanties.

Bestaande organisaties zoals het consultatiebureau en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) blijven. Bij het consultatiebureau kunt u nog steeds aankloppen als u vragen of zorgen heeft over de ontwikkeling van uw baby of peuter.

Het CJG is een samenwerking tussen organisaties in de gemeente, waar onder meer de jeugdgezondheidszorg, (school)maatschappelijk werk en specialisten op het gebied van opvoeden en opgroeien van jongeren samenwerken.

U kunt wekelijks bij het CJG terecht tijdens de gratis opvoedspreekuren? Geen vraag of problemen bij de opvoeding en opgroeien is daar te gek. Zelf vooraf even op internet zoeken kan eenvoudig via www.cjgcastricum.nl.