Archeologiemuseum Huis van Hilde 16 januari open

CASTRICUM – Op 15 januari 2015 opent gedeputeerde Elvira Sweet van de provincie Noord-Holland het Huis van Hilde. Vanaf 16 januari is Huis van Hilde open voor publiek. Het nieuwe museum staat pal naast station Castricum.

Het skelet van Hilde werd in 1995 gevonden in Castricum. In 2008 onthulde de Provincie Noord-Holland de gezichtsreconstructie van Hilde. Nu krijgt zij een eigen huis en een hele familie. Het afgelopen jaar heeft iedereen al kennis kunnen maken met Cees de Steentijdman en Brecht, de Alkmaarse vrouw. Ook bodemvondsten uit natuurgebieden komen in het archeologiemuseum.

Een bezoek aan het Huis van Hilde is voor iedereen toegankelijk. Een kaartje is er al vanaf € 2. Naast een bezoek aan de vaste tentoonstelling of een broodje bij Hildes Heerlykhyd kan een bezoeker deelnemen aan allerlei activiteiten.

Zo worden er regelmatig lezingen georganiseerd over de archeologie en geschiedenis van Noord-Holland en over archeologisch onderzoek in de regio en daarbuiten. In de workshops kan iedereen zelf aan de slag. Uiteraard zijn er ook speciale activiteiten voor kinderen.

Meer informatie: huisvanhilde.nl