Van der Boechorst Kwartet bij Toonbeeld Concerten

CASTRICUM – Zondag 11 januari vindt er om 15.30 uur een bijzonder concert plaats door het Van der Boechorst Kwartet in de Dorpskerk in Castricum. Zij zijn vier toegewijde amateurmuzikanten met een voorliefde voor de minder bekende strijkkwartetten van Joseph Haydn en Wolfgang Mozart.

Jan Verheugt, Gert Floor, Lise Heide-Jørgensen en Eric Matser spelen o.a. het eerste strijkkwartet dat van (Franz) Joseph Haydn uitgegeven werd. Een stuk muziek, waarin het buitengewone compositietalent van deze 28-jarige musicus tot uiting komt.

Ook speelt het Kwartet muziek van de toen nog jonge Wolfgang Mozart. In Milaan schreef deze puber een prachtig strijkkwartet, onder invloed van wat hij tijdens een toer door Italië gehoord had.

Het Kwartet laat u weten wat zo boeit aan deze “vroege Haydns” en dit “kleine kwartet” van Mozart, die u zelden of nooit in de concertzaal te horen krijgt”. Het concert begint om 15.30 uur in de Dorpskerk te Castricum en de toegang bedraagt € 13,00  CJP/65+ € 10,50 en voor kinderen € 5,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Laan, Muziekhandel Borstlap, Boekhandel The Readshop en aan de zaal.