Fusie ondernemersverenigingen een feit

CASTRICUM – De Businessclub CAL en de Ondernemersfederatie zijn per 1 januari gefuseerd tot de Ondernemersvereniging Castricum (OVC). Dat werd gevierd tijdens de nieuwjaarsreceptie in Johanna’s Hof.

De nieuwjaarsreceptie werd dit jaar niet meer door de gemeente georganiseerd, maar door de ondernemers. Daar was vooraf wat kritiek op, voormalig carrousellid Corrie Hermann (GroenLinks) zei tegen Dichtbij.nl dat de nieuwjaarsreceptie voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Volgens haar is de enige toegang ‘je visitekaartje’. De gemeente gaf aan dat er later dit jaar een open dag komt, waar burgers van harte welkom zijn.

In het Nieuwsblad voor Castricum staat een artikel over de nieuwe vereniging. Wouter den Harder, de nieuwe voorzitter, zei in de krant: ‘Het doel van de vereniging is hét platform te vormen voor alle ondernemers binnen de gemeente Castricum. van klein tot groot’. De eerste horde is het laten groeien van het ledental. Op de nieuwjaarsreceptie werd hard gewerkt om het ledental omhoog te krijgen.

Voor de OVC is het belangrijk dat de ondernemers bij de vereniging betrokken worden, daarom worden er een aantal commissies in het leven geroepen, zoals belangenbehartiging en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het motto van de nieuwe vereniging voor en door ondernemers is ‘samen grenzen verleggen’.