FC Castricum daagt gemeente uit

CASTRICUM – Tijdens de traditionele opening van het jaar hield voorzitter Machiel Postma van FC Castricum een scherp pleidooi voor sport in de gemeente Castricum

Sportverenigingen hebben het financieel zwaar te verduren, sponsor- en kantine inkomsten lopen terug en contributie wordt moeizamer opgebracht. Daarnaast stijgen de kosten, zoals bijvoorbeeld de huur van de velden. De komende drie jaar verhoogt de gemeente de huur van de grasvelden met ruim 50 procent.

Naast de stijging van de kosten krijgen de verenigingen steeds meer verantwoordelijkheden toegeschoven, zoals het begeleiden van inburgeraars, maatschappelijke stages of een bijdrage aan gemeentelijke gezondheidsdoelstellingen enzovoort.

FC Castricum gaat de uitdaging aan om een bijdrage te leveren aan de vele maatschappelijke doelstellingen van een vereniging en daagt de gemeente uit om de in de sportnota uitgesproken ambities waar te maken.

Op de foto:  Machiel Postma