Vuurwerk probleem voor huisdierenbezitters

REGIO – Vuurpijlen, duizendklappers en gillende keukenmeiden. De jaarwisseling gaat op veel plekken in Nederland gepaard met vuurwerk. Voor mensen leuk om naar te kijken, voor huisdieren minder fijn.

Maar liefst de helft van de Noord-Hollandse huisdierenbezitters ziet op tegen oud en nieuw, omdat ze zich zorgen maken om hun huisdier.

Veel honden en katten zijn bang voor vuurwerk. Een op de drie Noord-Hollanders is zelfs van mening dat het afsteken van vuurwerk strafbaar zou moeten zijn. Volgens hen zorgt het – naast gestreste huisdieren – ook voor onnodig veel ongelukken. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Buurtlink onder 3.000 respondenten.

Om ervoor te zorgen dat Noord-Hollandse huisdierenbezitters de jaarwisseling goed door komen, heeft Buurtlink een speciale oud-en-nieuwpagina ontwikkeld met diverse tips en tricks.

Daarnaast zijn op www.buurtlink.nl/oudennieuw gratis posters te downloaden. Op deze manier kunnen mensen hun vuurwerkminnende buren op een sympathieke en originele manier vragen rekening te houden met hun huisdier.