Traditie bij Jazz in Bakkum: optreden Jos van Beest Trio en Mariëlle Koeman

BAKKUM – Jazz in Bakkum kent in haar 25-jarig bestaan enkele tradities, zo ook het optreden van Mariëlle Koeman en het Jos van Beest Trio wat al voor 25 jaar tussen Kerst en Oud & Nieuw wordt geprogrammeerd.

Mariëlle Koeman is een zangeres die van nature een prachtige stem heeft. Zij legt warmte en diepte in haar muziek, zoals de componisten van haar zorgvuldig uitgekozen repertoire het bedoeld hebben. Zo brengt zij een breed repertoire uit het onuitputtelijke American Songbook, welke zij  op geheel eigen wijze vertolkt.

Jos van Beest, pianist  en initiator van Jazz in Bakkum, zet zijn stukken vaak op in geïmproviseerde intro’s, waarbij de thema’s verrassend worden ingeluid. Na zijn ontmoeting met de legendarische jazzpianist Oscar Peterson zijn er inmiddels twaalf albums uitgebracht in Japan, waarmee hij de titel ‘best-selling artist’ in de wacht sleepte.

Het optreden is op zondag 28 december in Hotel Borst in Bakkum. Het optreden begint om 16:00 uur.