De feestdagen vier je met Omroep Castricum

CASTRICUM – Rond de feestdagen komt Omroep Castricum met enkele bijzondere programma’s op radio en televisie. Een overzicht:

Vanaf 22 december: nieuwe aflevering Couleur LoCALe

In deze laatste uitzending van Couleur LoCALe in 2014 is er aandacht voor een nieuw boek van Michaëla Wierdsma, de film die Pauline van Vliet gaat maken over het Noordzeekanaal, de Nieuwjaarsduik van Aquafit en de reanimatiecursussen van het Rode Kruis.

Couleur LoCALe is te zien tot en met Oudejaarsdag om 09:00 uur, 12:00 uur, 15:00 uur, 18:00 uur, 21:00 uur en 23:00 uur op C-TV.

24 en 25 december: extra kerkuitzendingen

Op Kerstavond en op Eerste Kerstdag kunt u luisteren naar extra uitzendingen vanuit de Dorpskerk en de Maranathakerk in Castricum. De uitzending op Kerstavond begint om 23:00 uur en heeft als thema een frase uit een gedicht van Henriëtte Roland Holst: ‘Aan dit één houden wij ons vast in duistere uren’. Dick van Arkel is voorganger. Op Eerste Kerstdag is de uitzending om 10:00 uur, vanuit de Maranathakerk, ook dan is Dick van Arkel voorganger.

30 december: Oliebollentest

Een jaarlijks terugkerend fenomeen: de Oliebollentest van Castricum105! In een extra uitzending van Nieuw Castricums Peil worden de oliebollen van alle kramen en winkels in de hele gemeente getest door het vakkundige testpanel, onder leiding van Robert Liefting. Sander Verschoor presenteert de uitzending, Maarten Glorie ziet toe of de test eerlijk verloopt. Luister mee op dinsdag 30 december tussen 12:00 uur en 14:00 uur op Castricum105.

1 januari: Nieuwjaarsinterview met burgemeester Mans

Sander Verschoor kijkt terug op het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar het nieuwe jaar, met burgemeester Toon Mans. 2014 was een bewogen jaar: van de gemeenteraadsverkiezingen en het nieuwe college tot de vliegramp met de MH17. Het interview met burgemeester Mans wordt een week lang uitgezonden om 09:00 uur, 12:00 uur, 15:00 uur, 18:00 uur, 21:00 uur en 23:00 uur op C-TV.

1 januari: Nieuwjaarsduik

In 2014 gingen zo’n zes à zevenhonderd mensen het water in tijdens de traditionele Nieuwjaarsduik op het strand van Castricum, georganiseerd door zwem- en waterpolovereniging Aquafit en de Reddingsbrigade. Worden het er dit jaar meer? Omroep Castricum is erbij! Live op Castricum105 vanaf 13:30 uur en ’s avonds (voor het eerst om 20:00 uur) met een registratie op C-TV!

Op de foto: de radiostudio van Omroep Castricum