Drie decentralisaties en Sociaal Team

CASTRICUM – U heeft er vast over gehoord, vanaf 1 januari gaan er dingen veranderen als u jeugdhulp of begeleiding bij zorg, werk en inkomen nodig heeft. Daarvoor moet u voortaan bij de gemeente zijn.

Tegelijkertijd komt er minder geld beschikbaar voor de zorg door de gemeente. Daarom wordt van u ook het een en ander verwacht. Bijvoorbeeld dat u als inwoner eerst hulp gaat vragen aan mensen in uw omgeving: familie, vrienden, buren. Of dat u juist hulp aanbiedt.

Als dat niet lukt, kan de gemeente u ondersteunen. Daarvoor is een speciaal Sociaal Team opgericht, waarin deskundigen met
verschillende expertise samenwerken. Zeker is wel dat iedereen die echt zorg nodig heeft, geholpen wordt. Ook na 1 januari.

Heeft u een algemene vraag of wilt u meer informatie lezen, kijk dan op: www.datisheelnormaal.nl of www.hoeverandertmijnzorg.nl Dat is heel normaal kunt u ook volgen via Facebook en Twitter.

Heeft u vragen of maakt u zich zorgen over de ondersteuning aan uzelf of iemand in uw omgeving? Neemt u dan contact op met het Sociaal Team en spreek uw zorgen uit. Stuur een e-mail met uw vraag naar sociaal@castricum.nl of bel (0251) 66 12 99.

Wilt u een crisissituatie melden op het gebied van huishoudelijk geweld of jongeren? Ook dat kunt u terecht bij het Sociaal Team, tel. (0251) 66 12 99. Buiten kantooruren moet u daarvoor contact opnemen met de crisisdienst van Veilig Thuis: 0800-2000.