Bouwwerkzaamheden Nieuw Geesterhage van start

CASTRICUM – Na jaren van debat is vrijdag begonnen met de ontwikkeling van Nieuw Geesterhage.

Onder toeziend oog van wethouder Hilbrand Klijnstra (D66), Ed de Weijer van projectontwikkelaar Biesterbos, Erna Winters van bibliotheek Kennemerwaard en Ton Kenter van Stichting Nieuw Geesterhage is een tijdelijke entree gemaakt in het gebouw. Hiermee is het startschot gegeven voor zowel de fasegewijze renovatie van het bestaande gebouw als de nieuwbouw.

De eerste werkzaamheden vinden voornamelijk binnen plaats. Het gaat om de aanpassing van de bibliotheek. Een deel van het huidige gebouw is na de verbouwing bestemd voor de gebruikers van Nieuw Geesterhage. Vanaf het voorjaar wordt er ook aan de buitenkant gebouwd, Nieuw Geesterhage wordt dan in gereedheid gebracht voor de komst van Toonbeeld. Medio 2016 moet de bouw helemaal zijn afgerond. Als dat klaar is, zal ook de oude Molenweidschool gesloopt worden. Op die plek worden appartementen geplaatst.

De bouw moest voor het einde van het jaar beginnen, anders zou een omvangrijke subsidie worden misgelopen.

Op de foto v.l.n.r.: Erna Winters (bibliotheek Kennemerwaard), wethouder Hilbrand Klijnstra, Ed de Weijer (BIESTERBOS BV) en Ton Kenter (stichting Nieuw Geesterhage)