Station Castricum vorig jaar vier keer voorbijgereden

CASTRICUM – Station Castricum is vorig jaar vier keer voorbijgereden om grotere vertragingen te voorkomen. Dat blijkt uit cijfers die staatssecretaris Mansveld (PvdA) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het overslaan van stations is voor de NS een bijsturingsmaatregel als er grotere vertragingen dreigen. ‘NS slaat alleen stations over als NS de overtuiging heeft dat dit minder hinder voor de reizigers oplevert dan de alternatieven’, schrijft de staatssecretaris aan de Kamer. ‘Feit blijft dat het overslaan van stations vervelend is voor de getroffen reizigers’, erkent de bewindsvrouw van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

In totaal stopte er in 2013 73.198 keer een trein, waarmee het percentage treinen die het station in Castricum voorbijreden nihil is. Station Heiloo werd vaker overgeslagen, namelijk 20 keer. In Heiloo stopten in 2013 ruim 57.000 treinen.

De meeste treinen worden voorbijgereden op het traject Arnhem-Nijmegen. Station Arnhem Zuid werd door de NS ruim 400 keer overgeslagen in 2013.