Simpele overwinning Helios op runner up Westergo

BOLSWARD – Helios legde in Bolsward tegen de huidige nummer 2 een gedegen wedstrijd op de vloer. Geen moment was er sprake van een echte wedstrijd en kon Helios aan het einde met 10-16 overwinning huiswaarts keren.

Helios kwam tegen Westergo moeizaam op gang, er waren wel veel kansen maar de bal wilde er niet makkelijk in. Het duurde daarom even voordat Dennie Pelgrim de score kon openen 0-1. Westergo maakte al snel gelijk. Maar toen begon Helios wat beter te draaien en wist een klein gaatje van twee punten te slaan 2-4.

Helios draaide nog steeds niet erg soepel en wat onnodige fouten zorgde ervoor dat Westergo in de wedstrijd kon blijven. Hoewel niet echt in gevaar geweest kwam de rust voor Helios met een magere voorsprong van 5-6 . Helios kwam duidelijk uit de kleedkamers om in de tweede helft orde op zaken te stellen. Ze startten  direct met een tempoversnelling en de voorsprong werd al snel uitgebouwd naar 5-10.

Deze versnelling was te veel voor Westergo en het gat te groot om te overbruggen. Zaak was toen voor Helios om de concentratie te bewaren en stoïcijns door te korfballen. Helios bleef een minimaal voorsprong van vier punten houden en wist dit naar het einde nog uit te breiden naar 6 met als resultaat een eindstand van 10-16.

Scores: Dennie Pelgrim 5, Frank Brakenhoff 3, Niels Vermij 5, Jochem van de Meer 2, Sjoerd Noorda(invaller) 1