Kerstpakketten voor cliënten van de Voedselbank

REGIO – Enkele jaren geleden heeft de Protestantse gemeenschap in IJmond-Noord het initiatief genomen om tijdens Kerstmis extra pakketten uit te delen aan de cliënten van de Voedselbank.

Aangezien op het gebied van diaconie (dienstverlening aan mensen die in de problemen zitten) steeds meer door de kerken in IJmond-Noord wordt samengewerkt, is enkele maanden geleden besloten om gezamenlijk met de andere kerken deze extra gift te realiseren.

De diaconie van de Protestantse gemeenschap in Castricum, Uitgeest, Heemskerk en Beverwijk, de Rooms Katholieke parochies in Castricum, Uitgeest, Heemskerk en Beverwijk, maar ook de Kritische Gemeente IJmond en het Apostolische Genootschap hebben samen ongeveer 8000 euro bijeengebracht om alle cliënten van de Voedselbank een extra kerstpakket te geven ter waarde van 40 euro.

De kerstpakketten worden gemaakt bij de Wereldwinkels in Beverwijk en Heemskerk en uitgedeeld op de bekende uitdeelpunten van de Voedselbank in de Pancratiuskerk in Castricum, de Dorpskerk in Uitgeest, de Mariakerk in Heemskerk en in de Vredevorstkerk in Beverwijk. Hierdoor krijgen de cliënten van de Voedselbank iets feestelijks voor de Kerst, wat anders niet tot de mogelijkheden behoort.

Meer informatie: Diaconaal Oecumenisch Platform IJmond p.a. Elbestraat 16, 1966 XJ Heemskerk. Tel. 0251 20 67 38. E-mail: rdcijn@kpnmail.nl