Bewoners praten online mee over vernieuwing straat

CASTRICUM – Hoe moet uw straat er uit gaan zien? Voor een antwoord op die vraag is de gemeente Castricum met een interessante pilot gestart. Bewoners van zes straten in de Castricumse Oranjebuurt kunnen op een speciaal voor hen gecreëerd digitaal forum meedenken over de nieuwe inrichting van hun straat.

De gemeente wil hiermee voor hen als belanghebbende inwoners de mogelijkheden vergroten mee te praten en mee te beslissen over het ontwerp van de inrichting van hun eigen straat.

Het gaat in deze eerste proef om de bewoners van de straten: Charlotte de Bourbonstraat, Louise de Colignystraat, Prins Hendrikstraat, Anna van Saksenstraat, Anna Paulownastraat en Hendrik Casimirstraat.

Nu de straat toch open moet, is dat een goede aanleiding om na te denken of de inrichting verbeterd kan worden. Dat wil de gemeente graag doen met degenen die er het meest gebruik van maken.

Op het forum kunnen de bewoners komen door de hen toegestuurde inlogcode te gebruiken. Op het forum krijgen de bewoners per straat te zien hoe de gemeente denkt over de aanpak. Ze kunnen suggesties aandragen over bijvoorbeeld de positie van parkeervakken, de loop van de straat, of de kleur van de staatklinkers. De bewoners kunnen ook reageren op elkaars inbreng.

Overigens is ook gedacht aan degenen die minder thuis zijn op internet. Die kunnen gewoon bellen of afspreken met de verantwoordelijke medewerker van de gemeente, tel. 14 0251