‘Lokale partijen bundelen en invloed uitoefenen op provinciaal niveau’

CASTRICUM – Oud-wethouder Bert Meijer (CKenG) is druk doende met het bundelen van krachten van lokale partijen voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Meijer vertelde over het initiatief Noord-Holland Lokaal in het radioprogramma Nieuw Castricums Peil op Castricum105. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen behaalden lokale partijen eenderde van alle stemmen, maar op andere bestuursniveau’s zijn lokale partijen niet vertegenwoordigd.

Als voorbeeld haalde Meijer het opstelterrein aan in Castricum, waarover uiteindelijk in Den Haag wordt besloten. De invloed van politici van lokale partijen daarop is ‘nihil’, zei Meijer. De nieuwe partij moet de lokale krachten bundelen.

Op 9 december komen lokale partijen uit de hele provincie, ‘van Bloemendaal tot Den Helder en van Hilversum tot Purmerend’, bijeen in Castricum om te spreken over het initiatief. De verkiezingen voor de provinciale staten zijn op 18 maart 2015. Meijer wilde nog niet zeggen wie de kandidaten zijn voor het lijsttrekkerschap, ook zal de komende tijd meer bekend worden over het hoofdlijnenprogramma.

Op de foto: Paviljoen Welgelegen, het provinciehuis in Haarlem (foto: ANP)

Luister hieronder het interview met Meijer terug: