Jeugdhulp in 2015 overal gewaarborgd

REGIO – Staatssecretaris Martin van Rijn en staatssecretaris Fred Teeven concluderen in een brief aan de Tweede Kamer dat vanaf 1 januari 2015 jeugdhulp in alle regio’s en gemeenten is gegarandeerd.

Deze conclusie trekken zij naar aanleiding van een periode waarin zij intensief, en waar nodig met extra bestuurlijke druk, met gemeenten en instellingen hebben gewerkt om de afspraken over de inkoop van jeugdhulp af te ronden.

Voor kinderen die nu al een vorm van jeugdhulp krijgen en dat in 2015 nog steeds nodig hebben, geldt dat het doorlopen van die zorg in elke gemeente is gewaarborgd. Ook de 24/7 toegang voor crisissituaties is vanaf 1 januari 2015 overal geregeld.

De afgelopen maanden zijn er duizenden inkoopcontracten gesloten tussen gemeenten en jeugdhulpaanbieders. In sommige regio’s gaat het om contracten met meer dan 200 aanbieders. Over de gehele linie is meer dan 99% van de contracten rond.

Waar de contracten nog niet definitief getekend zijn, hebben aanbieders en gemeenten bevestigd dat zij eruit zullen komen en de uiteindelijke contracten zo snel mogelijk zullen tekenen.

Martin van Rijn: ‘gemeenten en aanbieders hebben een indrukwekkende prestatie geleverd. Een maand geleden was duidelijk dat er nog veel moest gebeuren. Nu is er zekerheid voor kinderen en gezinnen die jeugdhulp nodig hebben’.

Bron: voordejeugd.nl