Vuurwerkverbod in Castricum was al van kracht

CASTRICUM – Castricum is één van de zeker negentien gemeenten waar een gedeeltelijk vuurwerkverbod van kracht is.

Dat blijkt uit een rondgang van nieuwswebsite NU.nl.

Het afsteken van vuurwerk wordt al verboden op vooraf aangegeven plekken, dan gaat het met name om winkelcentra, verzorgingstehuizen, schoolpleinen, monumentale locaties en plekken waar veel dieren verblijven. Dat staat in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders mag het aantal plekken waar vuurwerk afgestoken mag worden beperken, het is niet bekend om welke plekken het precies gaat.

Volgens NU.nl gaat de gemeente toezien op het naleven van het verbod. 

De landelijke richtlijnen voor verkoop en het afsteken van vuurwerk zijn afgelopen zomer aangescherpt. Vuurwerk mag niet langer op 29 december worden verkocht, alleen nog maar op 30 en 31 december. Ook mag vuurwerk pas vanaf 18:00 uur ’s avonds worden afgestoken op Oudejaarsdag, voorheen mocht dat al om 10:00 uur ’s ochtends.