Veel podiumplaatsen voor judoka’s

REGIO – Afgelopen weekend was het een prijzenregen voor Judoclub Groefsema. Maar liefst 13 judoka’s stonden op het podium op respectievelijk het Waterland Toernooi en het Witte Bandentoernooi in Purmerend.

Op het Waterland Toernooi kwamen Roos Graafland, Luuk Zijp en Tijn van Straalen in actie. Roos beklom na zes partijen judoën de hoogste trede op het podium en werd kampioen. Luuk pakte het brons en Tijn kwam helaas net iets te kort voor een podiumplaats.

Op het Witte Bandentoernooi kwamen elf judoka’s van Judoclub Groefsema in actie. Een eerste plaats was er voor Jasper Madderom, Melle Hooning en Yke Metselaar. Zilver was er voor Ruben Lahat, Lars Wokke, Chris de Forest, Cees Admiraal en Tygo Richter. Brons veroverden Joep van Schagen, Lau de Groot en Christoph Carper.

De coaches Sander en Wesley Groefsema kijken tevreden terug op het judoweekend. Want er werden niet alleen veel prijzen gewonnen, ook lieten de judoka’s mooie technieken zien. Het eerst volgende toernooi waar de judoka’s van JC Groefsema in actie komen is het Kerstballen Toernooi op 13 december in Limmen.

Foto: www.judoclubgroefsema.nl