7e Wereld Gehandicapten Dag

REGIO – Ook Nederland besteedt op 3 december 2014 uitgebreid aandacht aan de 33e UN International Day Of Persons With Disabilities.

Dankzij de Dirk Kuyt Foundation en een tiental Nederlandse gemeenten heeft een record aantal organisaties dit jaar een of meerdere activiteiten voor mensen met en zonder beperking aangemeld voor de 7e Wereld Gehandicapten Dag.

De Wereld Gehandicapten Dag draait om het leggen van verbindingen tussen mensen met en zonder beperking. Dit zorgt voor wederzijds begrip en opent nieuwe deuren. Dit jaar wordt in de ochtend de Nationale Wereld Gehandicapten Dag op de Gabriƫl Metzustraat 4 in Leiden georganiseerd.

In de middag worden in heel het land allerlei activiteiten georganiseerd uiteenlopend van paardrijden, museumbezoeken, vierfietsen, g-voetbal, schrijven met een beperking, etc.

De gemeenten Amsterdam, Enkhuizen, Nieuw Vennep, Heerhugowaard en Zaandam zetten zich in om van deze dag een feest te maken. Op de site www.wereldgehandicaptendag.nl kunt u het programma voor deze dag inzien.