CasRC zeker van kampioenspoule

CASTRICUM – De Castricumse Rugbyclub is verzekerd van een plaats in de kampioenspoule. Dat gebeurde zaterdag na een nipte overwinning op de nummer twee, de rugbyploeg uit Hilversum.

Op eigen grond wonnen de Duinranders met 29-27 van de Hilversummers.

De ploegen bleken erg aan elkaar gewaagd, gezien het feit dat de score nooit ver uiteenliep. Na de rust (stand toen 19-22) bleef de spanning voelbaar en de toeschouwers genoten met volle teugen van het op en neer golvende spel, waarbij geen van de kemphanen voor de ander onder doet. Matt Ball brengt de stand gelijk met een dropgoal. Wederom nemen de gasten de lead met een try van Rama Chand, Marcus Holden mist de bonus. Alles wijst erop dat de thuisploeg genoegen moet nemen met een schamel punt, echter een rolling maul richting try line van de Hilversum brengt de stand via een try van James Ravlich in evenwicht.

Zaterdag 29 november trekken de Castricummers richting Leiden voor de topper tegen LRC Diok. De mannen van Diok zijn nog niet zeker van een plaats bij de top-zes, dus zij zullen alles uit de kast moeten halen. De wedstrijd in Leiden begint om 15:00 uur.

Foto: Wim Peperkamp