Workshop over etiquette in regionaal archief

ALKMAAR – Met de feestdagen in aantocht, is het voor sommigen het moment om de kennis over de etiquette weer op te halen. In het regionaal archief in Alkmaar wordt binnenkort een workshop over etiquette en tafelmanieren gegeven.

Mogen verloofden naast elkaar zitten aan tafel? Hoe moet het bestek op tafel liggen? Wanneer mag het dessert worden geserveerd? Kom zaterdagochtend 6 december naar het Regionaal Archief Alkmaar en laat u inspireren voor de feestdagen. Harold Bos brengt u bij ‘hoe het hoort’ en archiefstukken geven u inspiratie voor kerstkaarten, recepten, kerstliederen en feestelijke menu’s.  

Harold Bos is kunsthistoricus gespecialiseerd in wooncultuur. Aan de hand van een volledig gedekte tafel in de voormalige directeurskamer van de Ambachtsschool zal hij u alle facetten van een diner volgens etiquette bijbrengen. Na afloop kunt u in de studiezaal van het Regionaal Archief Alkmaar archiefstukken bekijken die weerspiegelen hoe gegoede Alkmaarse families de feestdagen vierden. 

De inleiding door Harold Bos start op zaterdag 6 december om 10.15 uur bij het Regionaal Archief aan Bergerweg 1 in Alkmaar. Deelname aan deze activiteit is gratis. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.archiefalkmaar.nl/hoehoorthet. Om uw voorbereiding voor de feestdagen volledig te maken is er aansluitend op de inleiding vanaf circa 11.30 uur een selectie inspirerende archiefstukken in te zien op de studiezaal.

Foto: een gedekte tafel